Kokosanki.
Składniki:
- dowolny biszkopt (np z tego przepisu.) zrobiony na płaskiej blaszce.
- 4 łyżki kakao
- 1 opakowanie kokosu
- pół szklanki mleka (letnie)
Przygotowanie:
- Upiec biszkopt, wystudzić.
- Do mleka wsypać kakao, wymieszać.
- Przygotować w osobnych miseczkach kakao a w drugiej kokos.
- Blat biszkoptu pokroić na kosteczki.
- Każdą porcję zwilżyć kakao i oblepić kokosem.
Smacznego! Palce lizać :)
Mój też smak z dzieciństwa))
OdpowiedzUsuńjak to dobrze, że w dzieciństwie raczyli nas takimi łakociami :) pozdrawiam,
UsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńzdecydowanie bardzo smacznie :) pozdrawiam,
UsuńMuszę wypróbować.Ja zawsze robię na kokosanki specjalne ciasto na drugi dzień kroję,gotuję polewę,kostki ciasta maczam w gotującej polewie i dopiero do wiórek kokosowych,
OdpowiedzUsuńZachęcam do wypróbowania :) Chętnie dowiem się jak wyszło, pozdrawiam
Usuń