Składniki:
- średnia cukinia
- sól, pieprz
- panierka
- jajko rozbełtane z dwoma łyżkami mleka
- olej do smażenia
- Cukinie myjemy, obieramy i kroimy na 1cm plastry. Przyprawiamy z obu stron.
- Rozgrzewamy olej.
- Każdą porcję cukinii obtaczamy w jajku i panierce. Smażymy na rumiano.
- Podajemy na ciepło- Smacznego!
Ooo! to może być sposób na cukinię! Ja na co dzień gotuję z aplikacją kcalmar, polecam!
OdpowiedzUsuńCukinię najpierw trzeba posolić, odstawić i wycisnąć z soku...
OdpowiedzUsuńja kroję w plastry, lekko doprawiam i od razu smażę :) jest idealna , pozdrawiam
UsuńLubię taką cukinię, a super też smakuje w cieście naleśnikowym.
OdpowiedzUsuńZrobiłem cukinie z przepisu i wyszła pyszna. Dodałem od siebie zioła na wątrobę - to taka moja mieszanka, która podbija smak potraw i pozytywnie wpływa na mój organizm
OdpowiedzUsuń