czwartek, 31 grudnia 2015

Paluszki serowe z ciasta francuskiego

Szybka i prosta w przygotowaniu przekąska. Nie tylko mocno serowa ale również cudownie chrupiąca :) Zapraszam!


Paluszki serowe z ciasta francuskiego


Składniki:
  • 1 blat ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • 2 duże garści sera źółtego
  • słodka papryka
  • sól

Przygotowanie:
  1. Ciasto francuskie rozwinąć. Przeciąć poziomo na pół. 
  2. Jako rozbełtać. Posmarować jedną połówkę. 
  3. Posypać połową startego sera, lekko docisnąć, posypać przyprawami.
  4. Przykryć drugą połową ciasta, znów posmarować jajkiem, posypać serem i przyprawami.
  5. Kroić na paseczki około 1,5 szerokości. 
  6. Chwytać po obu końcach i delikatnie zwijać w przeciwnych kierunkach tworząc coś na wzór spirali.
  7. Wkładać do nagrzanego piekarnika 220'C na około 10-15 min

Gotowe!
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dodaj swój komentarz