środa, 4 listopada 2015

Złote racuchy dla smakoszy.

Dynia w roli głównej :) Dla dużych i małych. Ciekawy i niebanalny smak zachęca do kolejnej porcji racuszków. Świetnie smakują na słodko z cukrem pudrem jak i z jogurtem naturalnym w delikatniejszej wersji. Uwaga: uzależniają! ;)



Racuszki dyniowe.

 Składniki:
  • dynia starta na tarce z dużymi oczkami (ok 3 duże garście)
  • 2-3 jajka
  • łyżka margaryny lub masła
  • mąka 150g
  • 1 łyżka cukru
  • szczypta soli
  • olej
  • cukier puder (opcjonalnie)

Przygotowanie:
  1. Rozdzielić żółtka z białkiem. 
  2. Utrzeć żółtka z masłem i cukrem.
  3. Ubić pianę z białek. 
  4. Wymieszać dynię z utartym żółtkiem, mąką i pianą. 
  5. Smażyć na rozgrzanym oleju, aż się lekko przyrumienią. 
  6. Odsączyć na ręcznikach papierowych. 
  7. Oprószyć cukrem pudrem. Podawać na ciepło.
Gotowe! W takiej postaci dynia przekona nawet największych niejadków :)

2 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. na początku nie byłam przekonana do spróbowania tej wersji racuchów ale teraz chętnie do nich wracam :) polecam serdecznie

      Usuń

Dodaj swój komentarz