piątek, 20 listopada 2015

Sałatka warstwowa z tuńczyka.

Nie ukrywajmy- to sałatka, która nie należy do dietetycznych. Jest w niej i majonez i masło, ale naprawdę trudno jej się oprzeć ;) Tuńczyk idealnie współgra z serem i jajkiem. Prosta, szybka i niezwykle smaczna a do tego sycąca. 


 

Sałatka z tuńczyka.

Składniki:
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • tuńczyk w oleju
  • 1 cebula
  • 1 majonez (200g)
  • 20 dag sera żółtego
  • 1/2 masła 
Przygotowanie:
  1. Przygotować naczynie w którym chcemy podać sałatkę. 
  2. Na dno zetrzeć białka, następnie ser żółty.
  3. Tuńczyk odsączyć z oleju, położyć na ser.
  4. Rozsmarować warstwę majonezu, posypać posiekaną drobno cebulą i znów dać warstwę majonezu.
  5. Kolejną warstwą jest starte na tarce z dużymi oczkami masło.
  6. Wszystko przykryć startymi żółtkami (tarka z małymi oczkami). 
  7. Schłodzić w lodówce.

Gotowe!

Jeśli spodobał Ci się przepis, lub znasz inną wersję podziel się ze mną! Możesz zostawić tutaj komentarz lub na moim profilu na fb :) pozdrawiam,

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dodaj swój komentarz