poniedziałek, 16 listopada 2015

Racuchy z babanami.

Szybkie, smaczne i jedyne w swoim rodzaju :) Idealne na deser, podwieczorek lub słodkie drugie danie dla małych niejadków. Zapraszam! 




Racuchy z bananami.

Składniki:
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • 2-3 banany
  • olej do smażenia
Przygotowanie:
  1. Do miski wbijamy 2 jajka, dodajemy cukier i cukier waniliowy, sól. Ubijamy mikserem.
  2. Wlewamy mleko, powoli dodajemy mąkę z proszkiem i wszystko delikatnie miksujemy.
  3. Banany kroimy na plastry, dodajemy do masy i mieszamy.
  4. Smażymy na rozgrzanym oleju, aż z obu stron będą rumiane.
Smacznego!
Podawać z kleksem z bitej śmietany, z jogurtem naturalnym lub dżemem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dodaj swój komentarz