Indyk curry w sezamie.
- filet z indyka
- sezam ok 2 szklanki
- jajko
- 2 łyżki mleka
- łyżeczka curry
- sól, pieprz
- olej do smażenia
- Fileta oczyścić, podzielić na porcje. Przyprawić solą, pieprzem i curry.
- Przygotować w osobnych miseczkach lub głębokich talerzach: w jednym sezam a w drugim jajko rozkłócić z mlekiem i szczyptą soli.
- Rozgrzać olej na patelni.
- Kolejno w jajku a później w sezamie obtaczać fileciki i kłaść na gorący tłuszcz.
- Smażyć z każdej strony na rumiano.
Podawać z ryżem lub ziemniakami z ulubionymi surówkami np smacznym Colesławem.
Nie nadążam ze spisywaniem przepisów :P
OdpowiedzUsuńnie trzeba spisywać ;) blog zawsze dostępny i chętny na odwiedziny :) pozdrawiam,
Usuń