piątek, 24 czerwca 2016

Muffiny śniadaniowe na słono

 Efektywne lecz bardzo proste w przygotowaniu śniadanie. Jeśli znudziły się klasyczne jajecznice lub omlety to takie jajeczne muffiny są świetną alternatywą ;) Spróbuj koniecznie- Zapraszam!



Muffiny jajeczne

Składniki:
  • 1/4 małej papryki czerwonej
  • 1/4 małej papryki zielonej
  • 1/4 małej papryki żółtej
  • 4 łyżki kukurydzy konserwowej
  • mała garść szcypiorku
  • 4 jajka
  • garść sera żółtego
  • sól, pieprz, curry
Przygotowanie:
  1. Papryki kroimy w drobną kostkę, mieszamy z kukurydzą, posiekanym szczypiorkiem.
  2. Jajka roztrzepujemy widelcem, dodajemy do warzyw. Dokładnie mieszamy. 
  3. Przyprawiamy do smaku.
  4. Masę jajeczną wlewamy do formy na muffiny (około 2/3 foremki). Każdą posypujemy odrobiną sera żółtego.
  5. Pieczemy w 180'Cprzez 20 minut, aż jajko ładnie się zetnie a ser przyrumieni.
Smacznego!

7 komentarzy:

  1. Wygląda bardzo smacznie i apetycznie! :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetna wytrawna wersja. Super pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. świetnie sprawdza się, gdy próbujemy przemycić warzywa dla dzieci, które za nimi nie przepadają ;)

      Usuń
  3. o, to bardzo ciekawy pomysł, generalnie zawsze preferują przekąski na słono

    OdpowiedzUsuń
  4. Na słono smakują inaczej, ale też są dobre

    OdpowiedzUsuń

Dodaj swój komentarz