Muffiny jajeczne
Składniki:
- 1/4 małej papryki czerwonej
- 1/4 małej papryki zielonej
- 1/4 małej papryki żółtej
- 4 łyżki kukurydzy konserwowej
- mała garść szcypiorku
- 4 jajka
- garść sera żółtego
- sól, pieprz, curry
- Papryki kroimy w drobną kostkę, mieszamy z kukurydzą, posiekanym szczypiorkiem.
- Jajka roztrzepujemy widelcem, dodajemy do warzyw. Dokładnie mieszamy.
- Przyprawiamy do smaku.
- Masę jajeczną wlewamy do formy na muffiny (około 2/3 foremki). Każdą posypujemy odrobiną sera żółtego.
- Pieczemy w 180'Cprzez 20 minut, aż jajko ładnie się zetnie a ser przyrumieni.
Wygląda bardzo smacznie i apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuńaż chce się zjeść ;)
UsuńŚwietna wytrawna wersja. Super pomysł :)
OdpowiedzUsuńświetnie sprawdza się, gdy próbujemy przemycić warzywa dla dzieci, które za nimi nie przepadają ;)
Usuńo, to bardzo ciekawy pomysł, generalnie zawsze preferują przekąski na słono
OdpowiedzUsuńdobrze smakuje na ciepło i na zimno :)
UsuńNa słono smakują inaczej, ale też są dobre
OdpowiedzUsuń