Kotlety siekane z papryką i kukurydzą
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 2 jajka
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki mąki kartoflanki
- 1 średnia papryka czerwona
- 1 mała puszka kukurydzy
- garść posiekanego szczypiorku
- kilka łyżek oliwy do smażenia
- pieprz, sól
- Fileta pokroić w średnią kostkę.
- Paprykę oczyścić, wyciąć gniazdo nasienne, pokroić w małą kostkę.
- Kukurydzę odsączyć z zalewy.
- Wszystko wymieszać z mąką, jajkami, szczypiorkiem i majonezem. Doprawić do smaku.
- Małe porcje nakładać łyżką na rozgrzaną oliwę. Smażyć kilka minut z każdej strony, aż będą rumiane.
Świetne z ryżem i różnymi surówkami :)
fajne takie kotleciki :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Kaśka
---------------
zapraszam do mnie
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/
dziękuje, chętnie odwiedzę :)
UsuńHmm... A co z jajkiem ? Ma być dodane bez żadnej obróbki aby zagęścić konsystencję?
OdpowiedzUsuńDziękuję za uwagę, już uzupełniłam brak w przepisie. Tak, jajko ma być dodane do całości masy, pozdrawiam
Usuń