Frytki z pieczonych batatów
Składniki:
- 1 duży batat (słodki ziemniak)
- sól morska
- pieprz
- pół łyżeczki tymianku,
- pół łyżeczki oregano, słodkiej papryki
- łyżka oliwy
Przygotowanie:
- Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w paski.
- Przyprawiamy, polewamy oliwą i dokładnie mieszamy.
- Wkładamy do piekarnika 180'C na około 20 minut.
- Sprawdzamy widelcem czy są miękkie.
- Wyjmujemy posypujemy solą i pieprzem do smaku.
Smacznego!
Smacznie i apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńi jeszcze zdrowe :) warto urozmaicać swoje posiłki :)
Usuńuważam że bataty raczej nie nadają się na frytki, to tak jakby z marchewki zrobić frytki, ale każdy ma swoje smaki :)
OdpowiedzUsuńWarto spróbować różnych ziół, z pewnością każdy ma swoje smaki :)
Usuńjadłam dobre, robić
OdpowiedzUsuń