Sałatka z kuskusu z serem feta
Składniki:
- 1 szklanka kuskusu
- 1 szklanka bardzo gorącej wody
- 1 mała papryka: czerwona, zielona, żółta
- 1 mała puszka kukurydzy konserwowej
- 1 mały słoiczek ogórków konserwowych
- 1 spora garść fety w kostkach*
- sól, pieprz
- 1 mała łyżeczka curry
- 1 łyżeczka papryki ostrej
- pół szklanki jogurtu naturalnego
- 1 duża łyżka ostrej musztardy
- odrobina wasabi (opcjonalnie)
Przygotowanie:
- Zagotować wodę. Wsypać kuskus. Dokładnie wymieszać, pozostawić pod przykryciem około 10 minut.
- Papryki pokroić w małą kostkę, Ogórka na plasterki (jeśli są zbyt duże to każdy plaster na cztery).
- Kukurydzę oraz fetę odsączyć z zalewy.
- Przestudzony kuskus wymieszać z warzywami i serem.
- Wszystkie przyprawy wymieszać z jogurtem, musztardą i wasabi. Tak przygotowany sos dodać do kuskusu.
- Doprawić do smaku.
Smacznego!
Ciekawa propozycja. Kuskus wprawdzie nie każdemu może smakować ale mimo wszystko warto tej propozycji spróbować!
OdpowiedzUsuńzgadzam się :) zdecydowanie warto!
Usuń