Mielone pod pierzynką z sera żółtego i prażonej cebuli
Składniki:
- 0,5 kg mięsa mielonego
- 3 łyżki śmietany
- 1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej
- sól, pieprz
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- 2 łyżeczki ostrej papryki
- 1 łyżeczka majeranku
- bułka tarta do obtaczania
- olej do smażenia
- 2 garście startego sera
- garść uprażonej cebuli
- Wymieszać wszystkie składniki.
- Uformować z masy mięsnej porcje.
- Obtaczać w bułce tartej i kłaść na gorący olej.
- Smażyć na rumiano z każdej strony.
- Na gorące kotlety kładziemy ser i posypujemy cebulką (wcześniej uprażoną albo kupioną gotową).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dodaj swój komentarz