sobota, 12 grudnia 2015

Surówka z marchewki i pora

 Idealna surówka jako dodatek do mięsa i ryb lub jako zdrowa przekąska. Zdrowo, kolorowo i smacznie- Zapraszam!
Surówka z marchewki i pora


Składniki:
  • 2-3 marchewki
  • mały por
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • pieprz, sól
Przygotowanie:
  1. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
  2. Pora pokroić w pół księżyce, delikatnie sparzyć wrzątkiem.
  3. Śmietanę, oliwę, cukier, sok z cytryny wymieszać.
  4. Dodać do startych warzyw i dokładnie połączyć.
  5. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Podawać z rybą lub mięsem.
Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dodaj swój komentarz