piątek, 11 grudnia 2015

Pieczone jadalne kasztany

Idealna przekąska na długie wieczory. Ciekawy aromat i tekstura przypadną do gustu nie tylko poszukiwaczom nowych smaków. Najlepsze na ciepło :) Zapraszam!


Pieczone jadalne kasztany

Składniki:
  • jadalne kasztany
Przygotowanie:
  1. Kasztany opłukać zimną wodą, osuszyć.
  2. Ponacinać wypukłą stronę kasztana na krzyż.
  3. Poukładać na papierze do pieczenia, nacięciami do góry.
  4. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200'C na 15-20 min.
Gotowe!
Obierać z łupinek i skórki krótko po upieczeniu, jeszcze ciepłe obierają się najlepiej :)



2 komentarze:

  1. Jeszcze w tym roku nie robilam...
    A tak lubimy!
    :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. my w tym roku pierwszy raz próbowaliśmy, nam również zasmakowało :) pozdrawiam

      Usuń

Dodaj swój komentarz