Rolady wieprzowe z nadzieniem z sera, masła i pietruszki.
Składniki:
- 4 plastry/porcje wieprzowiny
- ser żółty starty na dużych oczkach- ok 1 garść
- 1/4 miękkiego masła
- garść poszatkowanej pietruszki
- sól, pieprz,
- bułka tarta
- jajko
- olej
Przygotowanie:
- Mięso oprószyć solą i pieprzem (nie za dużo- ser nada słoności)
- Starty ser żółty wymieszać dokładnie z masłem i pietruszką. Uformować 4 porcje, które kolejno wykładamy na plastry mięsa.
- Szczelnie zawijamy rolady. Możemy na końcu związać sznureczkiem lub spiąć wykałaczkami.
- Następnie obtaczamy w jajku i bułce i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy, aż będą rumiane z każdej strony.
Smacznego!
Podajemy z ziemniakami, ryżem lub frytkami z dowolnymi surówkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dodaj swój komentarz