Wątróbka z indyka z jabłkiem.
Składniki:
- 250 g wątróbki z indyka
- pół jabłka
- 2 cebule
- sól, pieprz
- Wątróbkę oczyścić i kroimy na mniejsze kawałki, jabłka pokroić w plastry, cebulę w piórka.
- Rozgrzać patelnię, zeszklić cebulę na odrobinie margaryny.
- Na mocno rozgrzaną patelnię wrzucamy wątróbkę. Mieszamy.
- Po około 10 minutach dodajemy jabłka.
- Zostawiamy, aż jabłka zmiękną a wątróbka zmieni kolor. Przyprawiamy.
- Przykrywamy pokrywką i smażymy wszystko razem około 15 minut. (długość smażenia zależna od grubości i wielkości kawałków).
- Po tym czasie danie gotowe, nakładać na talerz, podawać z pieczywem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dodaj swój komentarz