sobota, 21 listopada 2015

Wątróbka indycza z jabłkiem i cebulą.

Idealnie wysmażona, delikatnie przyprawiona - wątróbka. Odpowiednio przygotowana jest nie lada smakołykiem. Ot tak zwykłe danie, kiedy chęci i siły na długie kucharzenie brak :) Idealne połączenie, wątróbka i jabłko sprawia, że smak jest ciekawszy. Zapraszam!



Wątróbka z indyka z jabłkiem.

Składniki:
  • 250 g wątróbki z indyka 
  • pół jabłka
  • 2 cebule
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
  1. Wątróbkę oczyścić i kroimy na mniejsze kawałki, jabłka pokroić w plastry, cebulę w piórka.
  2. Rozgrzać patelnię, zeszklić cebulę na odrobinie margaryny.
  3. Na mocno rozgrzaną patelnię wrzucamy wątróbkę. Mieszamy.
  4. Po około 10 minutach dodajemy jabłka. 
  5. Zostawiamy, aż jabłka zmiękną a wątróbka zmieni kolor. Przyprawiamy.
  6. Przykrywamy pokrywką i smażymy wszystko razem około 15 minut. (długość smażenia zależna od grubości i wielkości kawałków).
  7. Po tym czasie danie gotowe, nakładać na talerz, podawać z pieczywem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dodaj swój komentarz