Sałatka z tuńczyka.
Składniki:
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- tuńczyk w oleju
- 1 cebula
- 1 majonez (200g)
- 20 dag sera żółtego
- 1/2 masła
- Przygotować naczynie w którym chcemy podać sałatkę.
- Na dno zetrzeć białka, następnie ser żółty.
- Tuńczyk odsączyć z oleju, położyć na ser.
- Rozsmarować warstwę majonezu, posypać posiekaną drobno cebulą i znów dać warstwę majonezu.
- Kolejną warstwą jest starte na tarce z dużymi oczkami masło.
- Wszystko przykryć startymi żółtkami (tarka z małymi oczkami).
- Schłodzić w lodówce.
Gotowe!
Jeśli spodobał Ci się przepis, lub znasz inną wersję podziel się ze mną! Możesz zostawić tutaj komentarz lub na moim profilu na fb :) pozdrawiam,
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dodaj swój komentarz