Mielone zawijane w cukinii i boczku
Składniki:
- paczka mięsa mielonego
- 1 średnia cukinia
- około 10 plasterków boczku
- sól, pieprz
- majeranek
- 2 łyżki śmietany
- garść poszatkowanej pietruszki
- Mięso wymieszać z przyprawami, śmietaną i pietruszką.
- Boczek pokroić na plastry, cukinię w cieniutkie paseczki.
- Z mięsa formować średnie porcje, owijać plasterkiem cukinii a następnie w plasterek boczku.
- Układać wszystko w naczyniu żaroodpornym posypanym odrobiną bułki tartej lub na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Piec w 180'C przez około 40 min. (aż boczek się zarumieni wedle upodobania bardziej lub mniej a po bokach mięso zmieni kolor)
Gotowe!
Podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszą z surówkami lub ulubionymi sosami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dodaj swój komentarz