Składniki:
- mięso gulaszowe ok. 500 g
- brązowy ryż ok. 3/4 szklanki
- 1 cukinia
- 1/2 papryki zielonej
- 1/2 papryki żółtej
- 1 mała puszka kukurydzy konserwowej
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 mała cebula
- 4 łyżki przecieru pomidorowego
- sól, pieprz, papryka słodka i ostra, majeranek, chili,
Przygotowanie:
- Rozgrzewamy oliwę na patelni, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, czekamy aż się zeszkli.
- Mięso przyprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Dodajemy na patelnię. Mieszamy, żeby zarumieniło się z każdej strony.
- Gotujemy ryż w lekko osolonej wodzie, krócej niż zalecane.
- Obieramy cukinię i kroimy w duża kostkę.
- Do gotowego mięsa dodajemy papryki, kukurydzę i ryż. Mieszamy.
- Jak wszystko ładnie się połączy dodajemy cukinię i przecier pomidorowy oraz resztę przypraw.
- Dokładnie mieszamy. Gdy cukinia zmięknie danie jest gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dodaj swój komentarz