Sałatka z pekińską i szparagami
Składniki:
- kilka liści kapusty pekińskiej
- kilka rzodkiewek
- pół ogórka zielonego
- kilka zielonych szparag
- sól morska, pieprz
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- czosnek granulowany
- Kapustę, ogórek, rzodkiewki umyć pod bieżącą wodą.
- Kapustę posiekać na paseczki, ogórka i rzodkiewki na półksiężyce.
- Szparagi opłukać, osuszyć, odkroić zdrewniałe końce. Nasmarować oliwą wymieszaną z solą, pieprzem i czosnkiem.
- Tak przygotowane szparagi opiec na patelni grillowej lub klasycznym grillu. Kilka minut z każdej strony.
- Po tym czasie pociąć gotowe szparagi na mniejsze kąski.
- Wszystko razem wymieszać.
- Doprawić do smaku pieprzem i solą, jeśli jest taka potrzeba.
Bardzo lekka, przyjemna sałatka wiosenna :) Świetny przepis, unikatowy :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy i zapraszamy do nas! :)
Szybka Pizza
dziękuję :) Trzeba korzystać póki sezon trwa, pozdrawiam
Usuń