środa, 13 kwietnia 2016

Papryka faszerowana ryżem i mięsem mielonym

Pięknie wygląda, smakuje i pachnie :) Danie jest bardzo sycące i niezwykle aromatyczne, dzięki pieczonej papryce. Proste w przygotowaniu zjednuje sobie wielu miłośników. Zapraszam!


Papryka faszerowana


Składniki:
  • 2 średnie papryki
  • 250g mięsa mielonego
  • pól woreczka ugotowanego ryżu
  • sól, pieprz
  • papryka słodka i ostra
  • gałka muszkatołowa
  • mała cebula
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • garść startego sera żółtego

Przygotowanie:
  1. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oliwie. Dodać mięso, doprawić. Przesmażyć na rumiano.
  2. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Dodać do mięsa. Wszystko ładnie wymieszać.
  3. Paprykę umyć, pozbawić gniazda nasiennego ucinając przy samym ogonku.
  4. Nakładać farsz do papryki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180'C przez 30 minut.
  5. 5 minut przed końcem posypujemy serem i ponownie zapiekamy.
Smacznego! 

1 komentarz:

  1. Moja mama zawsze takie robi :) są przepyszne :)
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Dodaj swój komentarz