Papryka faszerowana
Składniki:
- 2 średnie papryki
- 250g mięsa mielonego
- pól woreczka ugotowanego ryżu
- sól, pieprz
- papryka słodka i ostra
- gałka muszkatołowa
- mała cebula
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- garść startego sera żółtego
Przygotowanie:
- Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oliwie. Dodać mięso, doprawić. Przesmażyć na rumiano.
- Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Dodać do mięsa. Wszystko ładnie wymieszać.
- Paprykę umyć, pozbawić gniazda nasiennego ucinając przy samym ogonku.
- Nakładać farsz do papryki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180'C przez 30 minut.
- 5 minut przed końcem posypujemy serem i ponownie zapiekamy.
Moja mama zawsze takie robi :) są przepyszne :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/