Jajka faszerowane pastą z papryki
Składniki:
- 5 jajek (ugotowanych na twardo)
- 150 ml śmietany kremówki
- 1 czerwona papryka
- natka pietruszki (mała garść)
- sól, pieprz
- Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego. Pieczemy 20 minut w 190'C. Po tym czasie przykrywamy szczelnie folią spożywczą na kilka minut. Następnie ściągamy skórę z papryki a resztę blendujemy na gładką masę.
- W innym naczyniu ubijamy śmietankę na sztywną pianę. Dodajemy stopniowo masę paprykową. Delikatnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem.
- Jajka kroimy na połówki, delikatnie wyciągamy żółtka, które mieszamy z posiekaną natką pietruszki a następnie łączymy z papryką i śmietanką. Dokładnie mieszamy. Przekładamy masę do rękawa cukierniczego.
- Wyciskamy odpowiednią ilość masy w miejsca, gdzie były żółtka.
- Dekorujemy- gotowe!
Smacznego :)
Świetny przepis. Jajeczka wyglądają bardzo smacznie!
OdpowiedzUsuńdziękuje :) polecam posmakować!
Usuń