3 Bit - bez pieczenia
Składniki:
- 1 puszka masy krówkowej
- 2 paczki herbatników
- 400- 500 ml śmietanki kremówki 30%
- 2 opakowania śmietan fix
- garść startej czekolady
- 500ml mleka
- 1/2 szklanki cukru
- 2 żółtka
- 3/4 kostki masła
- 5 łyżek mąki pszennej
- Puszkę masy krówkowej wsadzamy na kilka minut do gotującej się wody.
- W tym czasie przygotowujemy masę budyniową. 1 i 1/2 szklanki mleka zagotować z cukrem. Resztę mleka dokładnie połączyć z mąką i żółtkami.
- Dodać do gotującego się mleka, mieszając, aby nie powstały grudki. Gotować, aż budyń zgęstnieje. Zostawić do ostudzenia.
- Masło w temperaturze pokojowej utrzeć na gładką masę. Dalej miksując, stopniowo łączyć z zimnym budyniem.
- Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie całe dno wyłożyć herbatnikami. Następnie wyłożyć i rozsmarować letnią masę krówkową.
- Przykryć kolejną warstwą herbatników. Kolejno dajemy masę budyniową i ostatnią warstwę herbatników.
- Śmietanę ubijamy z śmietan fixem i wykładamy do formy.
- Posypujemy czekoladą.
- Ciasto wkładamy do lodówki na minimum 4 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dodaj swój komentarz