Od pierwszego kęsa wszyscy zakochują się w tym smakołyku. Delikatny a jednocześnie zdecydowanie kokosowo-mleczny w smaku :) Do złudzenia podobny do znanej wszystkim praliny pod tą samą nazwą. Polecam gorąco! Szybkie, smaczne i efektowne. W ładnym opakowaniu świetnie sprawdza się jako podarunek :)
Rafaello
Składniki:
- 20 dag margaryny
- 20 dag mleka w proszku
- 20 dag kokosu
- 15 dag cukru pudru
- opcjonalnie kieliszek wódki
- dodatkowo obgotowane, obrane migdały
Przygotowanie:
- Wszystkie (oprócz migdałów) składniki zagnieść.
- Uformować średniej wielkości kulki.
- W środek każdej pralinki włożyć po jednym migdale.
- Obtoczyć w kokosie.
Gotowe! Uwaga- uzależnia ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dodaj swój komentarz