Wilgotne ciasto kakaowe.
Składniki:
- 5 łyżek mleka
- 5 łyżek kakao
- 1 kostka margaryny
- 1,5 szklanki cukru
- 4 jajka
- 1,5 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- Margarynę, mleko, kakao, cukier wymieszać, zagotować, aż wszystko się połączy.
- Odstawić do wystygnięcia, Po tym czasie dodać żółtka, ponownie wymieszać. Z tej masy odlać 1/4 szklanki do późniejszego posmarowania ciasta.
- Do reszty masy dodać powoli mąkę z proszkiem. Dokładnie mieszając.
- Białka ubić na sztywną pianę. Dodać delikatnie do ciasta.
- Przelać masę do keksówki.
- Wkładamy do nagrzanego piekarnika 200'C na 25-30 minut.
- Po tym czasie posmarować wierzch ciasta pozostawioną masą. Piec jeszcze 4 minuty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dodaj swój komentarz