niedziela, 20 grudnia 2015

Nogi z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej

Drób można przygotować na wiele sposobów. Dziś proponuję ciekawe połączenie miodu z musztardą, które doskonale podkreśla delikatność mięsa. Zapraszam!

Nogi z kurczaka miodowo-musztardowe

Składniki:
  • 4 nogi z kurczaka
  • 1 kopiata łyżka musztardy średnio ostrej
  • 1 kopiata łyżka miodu jasnego płynnego
  • garść posiekanej pietruszki
  • 1 opakowanie jogurtu naturalnego
  • szczypta curry
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
  1. Nogi oczyścić i osuszyć.
  2. Resztę składników dokładnie wymieszać.
  3. Dokładnie obtoczyć drób w marynacie. Zostawić minimum na 1 godzinę.
  4. Po tym czasie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180'C przez około 40-50 min w zależności jak zrumienione lubimy.
Gotowe!
Podajemy z ziemniakami lub ryżem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dodaj swój komentarz