niedziela, 1 listopada 2015

Surówka z kapusty pekińskiej.

Szybki dodatek do drugiego dania, który mimo (tylko) trzech głównych składników jest niezwykle smaczny! Zapraszam :)




Surówka z kapusty pekińskiej.
  

Składniki:
  • kilka liści kapusty pekińskiej
  • 2 małe marchewki
  • mała puszka kukurydzy
  • szczypta pieprzu i soli (opcjonalnie)
  • 2 łyżki majonezu *
*w zdrowszej wersji jogurt naturalny


Przygotowanie: 
  1. Kapustę poszatkować. 
  2. Marchew zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
  3. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
  4. Wszystko razem wymieszać, dodać majonez (lub jogurt).
  5. Doprawić do smaku.

Gotowe! Zdrowo i kolorowo na naszym talerzu :)
Idealna surówka np do mięs z piekarnika, z grilla.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dodaj swój komentarz