piątek, 6 listopada 2015

Kokosanki- ciastka.

 Delikatnie kakaowe, delikatnie kokosowe- ale zdecydowanie mocno wyraziste w smaku proste ciastka. Lekko wilgotne, aż rozpływają się w ustach... Pracochłonne ale warte poświęcenia :) Mój smak z dzieciństwa.




Kokosanki.

Składniki:
  • dowolny biszkopt (np z tego przepisu.) zrobiony na płaskiej blaszce.
  • 4 łyżki kakao
  • 1 opakowanie kokosu
  • pół szklanki mleka (letnie)

Przygotowanie:
  1. Upiec biszkopt, wystudzić.
  2. Do mleka wsypać kakao, wymieszać.
  3. Przygotować w osobnych miseczkach kakao a w drugiej kokos.
  4. Blat biszkoptu pokroić na kosteczki.
  5. Każdą porcję zwilżyć kakao i oblepić kokosem. 

Smacznego! Palce lizać :)

6 komentarzy:

  1. Mój też smak z dzieciństwa))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jak to dobrze, że w dzieciństwie raczyli nas takimi łakociami :) pozdrawiam,

      Usuń
  2. Muszę wypróbować.Ja zawsze robię na kokosanki specjalne ciasto na drugi dzień kroję,gotuję polewę,kostki ciasta maczam w gotującej polewie i dopiero do wiórek kokosowych,

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zachęcam do wypróbowania :) Chętnie dowiem się jak wyszło, pozdrawiam

      Usuń

Dodaj swój komentarz