Gołąbki bez kapusty
Składniki:
- 0,5 kg mięsa mielonego
- 1 torebka ryżu
- 2 jajka
- średnia cebula
- papryka ostra i słodka
- łyżeczka majeranku
- 1 kostka rosołowa
- sól, pieprz
- bułka tarta
- olej do smażenia
- Mięso dokładnie wymieszać z ugotowanym i przestudzonym ryżem, jajkami, przyprawami i cebulą poszatkowaną drobno.
- Uformować średniej wielkości kotlety, obtoczyć w bułce tartej i podsmażyć z dwóch stron na oleju.
- Następnie ułożyć do garnka kolejno kotlety (można jeden na drugim, jeśli jest taka potrzeba). Zalać to bulionem z kostki rosołowej.
- Gotować na małym ogniu około 30 min.
- Wykładać na talerze, opcjonalnie z pozostałego bulionu można zrobić sos np. pomidorowy.
Dodalbym do srodka troche poszatkowanej ugotowanej kapusty . ;)
OdpowiedzUsuńtak, to zdecydowanie dobry pomysł do wzbogacenia tej wersji a'la gołąbków :) pozdrawiam
Usuń50 years old Senior Developer Allene Girdwood, hailing from Terrace Bay enjoys watching movies like Nömadak TX and Couponing. Took a trip to Ilulissat Icefjord and drives a XF. wyjasnienie
OdpowiedzUsuń