Składniki:
- 500g mięsa gulaszowego
- 2 duże garści suszonych grzybów
- 3 trójkąciki serka topionego śmietankowego
- 2 średnie cebule
- 2 łyżki oliwy
- 2,5 szklanki wrzątku
- sól, pieprz
- Mięso opłukać zimną wodą. Oprószyć solą i pieprzem.
- Grzyby zalać wrzątkiem i gotować około 10 minut.
- Cebulę poszatkować, zeszklić na oliwie. Dodać mięso, obsmażyć na rumiano.
- Następnie dodać grzyby razem z wodą (w której się gotowały).
- Zostawić pod przykryciem, aż wszystko zmięknie.
- Po tym czasie dodać serek, Dokładnie wymieszać z resztą. Zostawić na około 5 minut, żeby wszystko razem się połączyło. Przyprawić do smaku.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dodaj swój komentarz