Colesław
Składniki:
Sos: 2/3 szklanki majonezu pół szklanki mleka 4 łyżeczki cukru pudru1 łyżeczka octu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu
Przygotowanie:
- Kapustę i marchewkę ścieramy na tarce z dużymi oczkami.
- Cebulę kroimy na drobniutką kosteczkę.
- Przygotowujemy sos mieszając wszystkie składniki.
- Dodajemy sos do startych wcześniej warzyw.
- Dokładnie mieszamy. Chłodzimy minimum godzinę w lodówce.
Proponuje majonez z jogurtem pol na pol wtedy jest lzejsza na watrobe
OdpowiedzUsuńzgadza się, dziękuję za cenną uwagę :) pozdrawiam
UsuńDobra tez bez obiadu
OdpowiedzUsuńdobra sama w sobie :) pozdrawiam
UsuńPrzepyszna ,,
OdpowiedzUsuńzapraszam też do spróbowania innym przepisów :) pozdrawiam
UsuńPyszna. Do tej pory kupowałam gotową, teraz robię sama. Dodaję jeszcze do niej trochę chrzanu, bo lubimy taką ostrzejszą.
OdpowiedzUsuńjest pracochłonna ale warto poświęcić ten czas dla cudownego smaku! :)pozdrawiam
UsuńCzym zastąpić ocet?
OdpowiedzUsuńsok z cytryny choć wiadomo nie co innego aromatu doda :)
UsuńZrobiona,pyszna
OdpowiedzUsuńKlasyka zawsze najlepsza :)
Usuń